HAZA SZÍNES - ÉRDEKES A helyes diéta – avagy mi is pontosan az Update?

A helyes diéta – avagy mi is pontosan az Update?

3359
hirdetés

A helyes diéta - avagy mi is pontosan az Update? Az Update módszer megkerülhetetlen fogalommá vált az elmúlt években hazánkban – sokan ennek ellenére nincsenek tisztában vele, mit is takar pontosan ez a táplálkozás- és életmódrendszer. A Norbi Update Erzsébet körúti üzletében erre a kérdésre kaptunk választ.

Stábunk az Erzsébet körút 44-46-ba látogatott el, ahol Takács Hajni dietetikus avatott be minket – és persze a Tabu Tv nézőit – az Update módszer titkaiba: „A rendszer lényege, hogy szénhidrát-csökkentett táplálkozást és hozzáadott cukortól mentes étkezést ígér mindenkinek. A koncepció, ami miatt a módszer erre a két dologra épül, az, hogy Magyarország lakosságának 2/3-a túlsúlyos vagy elhízott – amit szénhidrát-csökkentett diétával lehet megelőzni. A módszer nem kifejezetten fogyókúra vagy diéta, nem jár koplalással, mint amire az emberek gondolnak a diéta szó hallatán – ez egy életmódváltás.” – hallható a Tabu Tv riportjában.

Az étkezést érintő leggyakoribb tévhiteh is szóba kerültek: „Leggyakoribb tévhit, hogy valamelyik étkezést el kell hagyni – általában a vacsorát – vagy hogy nem lehet fogyókúra illetve cukorbetegség során édességet fogyasztani, zsírszegény diétát kell tartani, vagy gyümölcsöt csak délig lehet enni. Az Update ettől teljesen különbözik. Mi többszöri étkezést javaslunk a mértékek betartásával, a cukormentességet emeljük ki, mint tilalmat, és hangsúlyozzuk, hogy szénhidrátra is szükségünk van: minőségi szénhidrátokra van szükség, de kevesebb mennyiségben, mint ahogy az átlagember fogyasztja. Gyakori hiba, ha valaki csak naponta kétszer étkezik, ami lassítja az anyagcserét, és így a fogyást is.”

A Norbi Update persze nem csak termékeivel és módszerével, de Erzsébet körúti boltjával is kiemelkedik az egészségmegőrzésre nagyobb hangsúlyt fektető üzletek közül, hiszen minden alkalmazott pontosan tisztában van a módszer lényegével, így a személyre szabott tanácsadás is könnyedén megoldható. Az eredetileg Dohány utcában nyílt üzlet – mely 2012 májusában költözött a mai, jól megközelíthető helyére – számos édességekkel, péksüteményekkel, sós nassokkal és persze akciókkal várja az Erzsébet körút 44-46-ba látogatókat: „Vannak törzsvásárlói akcióink, illetve zárás előtt egy órával a péksüteményeket is akciósan adjuk – emellett minden nap más és más akcióval kedveskednek a bolt tulajdonosai.”

tabutv.hu

hirdetés