Kezdőlap SPORT A gútaiak győzelmeket várnak

A gútaiak győzelmeket várnak

1117
MEGOSZTÁS

Sokéves hagyomány, hogy az utolsó edzőmérkőzés után a gútai focicsapatnál is szögre kerülnek a csukák, ünnepélyes hangulatú találkozón látja vendégül a játékosokat és a háttérben „tevékenykedőket” a vezetőség. Idén is sor került erre Tibor mérnök, a szakosztály elnöke évértékelőt is tartott.

Gútán hét csapat van folyamatosan játékban, hiszen a vezetőség nagy figyelmet fordít a hazai utánpótlás biztosítására.
– A kerületi bajnokságban küzdenek a legkisebbek, az U09- ben folyamatosan az 1. helyen szerepeltek az aprócskák, ugyanilyen elsőséget élvezett az U10-es csapat, az U11-es pedig a 7. lett. A fiatalabb diákok U13 B csapata is négy helyet javítva az első lett a járási bajnokságban a II. ligás U13 pedig a hatodik helyen végzett. Az idősebb diákok U15-ös gárdája a III. liga negyedik helyezettje lett, viszont a korábbi 8. helyről a 11-re esett vissza az ifjúsági U19-es csapat a IV. ligában. Sajnos a játékoscserék eredményeképpen a felnőtt csapat a tavaszi ötödik helyéről a 13-ra esett vissza.
– Továbbra sincs megoldva a méltó helyen történő edzésterület, lényegében csak egy pályánk van. Komoly gondot okoz az, hogy az előkészítő csapatok „termelik” ugyan az utánpótlást, ám a legjobb fiatalokat – többnyire a szülők kezdeményezésére – nagyobb városok szippantják el. Sokuk azután elkallódik, nem válik be, nem tud beolvadni az új csapatba, s ez fájó számunkra – mondta a klubelnök, majd hozzátette: – Nincsenek nagy igényeink, rendszeresen pályázunk többek között egy nagyteljesítményű öntözőberendezés beszerzésére is. Itt sem értünk el sikert, az igényelt pénz alig negyedét kaptuk meg.
Az értékelő ülésen sor került a legjobb játékosok megjutalmazására. Az év legszebb góljáért jár a Gőgh Kálmán díj, ezt idén Zvoncsár Ferenc Illésházán szerzett találatával érdemelte. Neve felkerül a klub öltözőjének emléktáblájára is, s mellette megkapta Gúta polgármesterének vándorserlegét és kupáját is. Az év legsportszerűbb játékosa címét, s vele az alpolgármesteri vándorserleget és kupát Both Richárd érdemelte ki. Az év legjobb góllövőjének Kókai Marek bizonyult, aki 10 gólt lőtt, s ezzel kiérdemelte, hogy az év legjobb játékosának is megválasszák. A csapat leghasznosabb játékosának gólpasszaival Zuzula Milan bizonyult. Ők is átvették kupáikat.

 

DUNATÁJ HETILAP 51-52/2019

hirdetés