Kezdőlap KULTÚRA A filmezés bűvöletében

A filmezés bűvöletében

161
MEGOSZTÁS

8Szeptember 30-án az Arany 17. Rendezvényközpontban nyílt meg Kiss Júlia Balázs Béla-díjas fotográfus kiállítása A filmezés bűvöletében címmel. A tárlatot Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc díjas Érdemes Művész, valamint Hornig Rudolfné alpolgármester nyitották meg.

Kiss Júlia 1970-ben kezdett el dolgozni a Mafilmnél, rengeteg magyar és koprodukciós film fotózása fűződik az ő nevéhez.

– Dolgoztam Jancsó Miklóssal, Szinetár Miklóssal, én fotóztam Bacsó Péter legutolsó filmjét, a Majdnem szüzet. Végigjártam a világot, voltam Új-Zélandon, Ausztráliában, Amerikában és Európában is sokfelé megfordultam. Színes életem volt a munkámnak köszönhetően. Még ma is a filmezés bűvöletében élek, és ez így is marad szerintem a halálomig. A filmfotózás a fotózás egy speciális fajtája, amit csak élvezetből lehet csinálni. Otthon van egy műtermem, ahol portrékat készítek, ez a fotózásnak egy szintén különleges területe – mondta Kiss Júlia, aki egy portréfotózás kapcsán ismerkedett meg Pitti Katalin operaénekessel.

Egy sorozat készült róla, amire bőven hagytunk időt és a végére egy barátság szövődött közöttünk. Júlia színvonalas fotókat készít, őszintén kedvelem a munkáját, képei kifejezőereje lenyűgöző. Egy jó fotó elkészítéséhez olyan alkotó kell, aki érzi a pillanat varázsát, Kiss Júlia pedig ilyen művész – vélekedett Pitti Katalin.

A tárlat két hétig látogatható.
Galéria: A filmezés bűvöletében – fotókiállítás

komarom.hu

hirdetés