HAZA DUNATÁJ A felvidéki magyarságnak van esélye változtatni a helyzetén, ám ehhez: EL KELL...

A felvidéki magyarságnak van esélye változtatni a helyzetén, ám ehhez: EL KELL MENNI!

2148
hirdetés

Egyértelmű, hogy el kell menni szavazni mindenkinek aki hozzám hasonlóan elfogadhatatlannak tartja a közéletben uralkodó állapotokat, hiszen ez az egyetlen mód a korrupció és a gátlástalan hatalmi szenvedély megállítására. Az utóbbi évtizedekben nem volt ritka jelenség, hogy a megváltást ígérő, többé – kevésbé tehetséges ifjú titánokból, hatalmukhoz ragaszkodó, elvtelen, tükörbenézésre képtelen szereplők váltak.
A politika és a gazdasági bűnözés feltételezett összefüggéseinek hallatán pedig jogos és elengedhetetlen az igazság teljes feltárásának és a számonkérésnek az igénye, amit csak az elkövetkező választások után felálló hatalom képes teljesíteni. A választók sorozatos félrevezetésének és az ebből adódó csalódottságnak az okairól lehet sőt kell is majd beszélni. Sokan utópiának tartják, de az lenne optimális, hogyha olyan jelölteket keresnénk és beszélnénk rá a köz szolgálatára, akik munkájukkal, tehetségükkel és emberi tulajdonságaikkal már bizonyítottak. A gond az, hogy ezeknek az embereknek nem erősségük az ígérgetés, önmutogatás és a hatalomvágy, arról már nem is beszélve, hogy nem lennének hajlandók szolgálni háttérben elrejtett egyéni érdekeket. Meggyőződésem, hogy az ilyen képviselőkből álló parlament, függetlenül az aktuális erőviszonyoktól, képes lenne megtisztítani a demokráciát a jelenlegi vadhajtásoktól. A valóságba visszacsöppenve viszont most azt kell eldöntenünk, hogy melyik az a csoport, amelyik eddigi munkájával bizonyította, hogy tudja és meri vállalni az ország gondjainak megoldását, a korrupció megállítását és az itt élő polgárainak képes esélyegyenlőséget biztosítani. Ha a támogatott pártlistán egyetértünk a felállított sorrenddel megjelölés nélkül dobjuk az urnába, aki viszont nem ért egyet a rangsorolással, fenntartásai vannak bizonyos személyekkel, azok esetleges pártok közötti taktikai vándorlásával kapcsolatban, mindenképpen a karikázást válassza! Legfeljebb négy név melleti sorszámot bekarikázva segíthetjük azok előretörését, akiket eddigi szereplésük alapján méltónak és alkalmasnak tartunk arra, hogy a törvényhozásban kiálljanak az egyetemes emberi értékek, az ország és szűkebb közösségünk érdekei mellett. A pártok közötti verseny mellett ugyanis legalább olyan fontos, hogy mindegyik listáról a leghitelesebb jelöltek jussanak mandátumhoz, akikről el tudjuk hinni, hogy valóban szolgálni akarnak nem pedig az egyéni karrier és a megélhetés a fő motivációjuk.
A hétvégi választások nemcsak országos szinten hozhatják meg a régóta várt változást, hanem megyei és helyi szinten is megteremthetik a közélet megtisztításának feltételeit, és akár lelepleződhetnek az elmúlt évek gazdasági visszaélései azok főkolomposaival együtt, ugyanis ezek révén nem kevés közpénz került illetéktelen kezekbe.

Benyó Zoltán

DUNATÁJ HETILAP 9/2020

hirdetés
Previous articleJóváhagyta a 13. nyugdíj bevezetését és az Isztambuli egyezmény elutasítását a szlovák parlament
Next articleÖsszefogás a Nemzeti Összetartozás évében