HAZA BELFÖLD A bősi központba látogatott Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes

A bősi központba látogatott Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes

482
hirdetés

A bősi humanitárius központba látogatott hétfőn Irina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök-helyettese. A belügyminisztérium migrációs hivatalának létesítménye 2022 februárja, a háború kitörése óta nyújt szállást és alapvető szolgáltatásokat azoknak, akik a háború miatt elhagyták Ukrajnát – tájékoztatott a belügyi tárca sajtóosztálya.

Fotó: archívum 2015, dunataj.sk

Az ukrán miniszterelnök-helyettes Ľubomír Šablica belügyi államtitkár és Ján Orlovský, a migrációs hivatal igazgatója kíséretében tekintette meg azokat a helyiségeket, ahol a háború elől elmenekült ukrán állampolgárok élnek. „A háborús konfliktus kezdete óta a belügyminisztérium mindent megtesz, hogy segítsen az orosz agresszió elől menekülő ukrán barátainknak. A központban lakók harminc százaléka már Szlovákiában dolgozik” – mondta Šablica.
Verescsuk több mint egyórás megbeszélést folytatott az ukránokkal a központ mozitermében, és azt mondta, örül, hogy ilyen környezetben élhetnek. „Meghallgattam a véleményüket, elmondták, mit tapasztaltak az elmúlt hónapok során, és konstruktív párbeszédet folytattam a szlovákiai kollégáimmal” – fogalmazott. Köszönetet mondott szlovák kollégáinak azért, hogy segítenek a menekülteknek.
Orlovský elmondta, stabilizálódott az Ukrajnából érkező menekültek helyzete és a bősi központ működése.

TASR

hirdetés
Previous articleKomáromban világra jött a 2023-as év első újszülöttje
Next articleSHMÚ: 2022 elején és végén rekordmagas hőmérsékleteket mértek Szlovákiában