HAZA SPORT 7 érem a Nyílt Nemzetközi Lengyel bajnokságon

7 érem a Nyílt Nemzetközi Lengyel bajnokságon

1288
hirdetés

Lengyelországban , Rzeszów városában rendezték meg ismét a  ‘‘Kárpátia Kupa‘‘ Nemzetközi karate versenyt 520 karatéka, 11 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Oroszország, Litvánia, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország, Svédország, Szlovákia és Lengyelország)  és több mint 60 klub részvételével, ez már kis Európa Bajnokságnak számít.  A Seishin Karate Klub megint kiválóan helyt állt. A versenyre már péntek elutaztak mert ekkor volt a mérlegelés és a regisztráció. Majd szombaton d.e az ünnepélyes megnyitó után következhettek a küzdelmek.

Először Rózsa Anna (Dunaszerdahely) lépett tatamira, szépen betartotta az edzői utasításokat sajnos győznie nem sikerült. Majd Kósa Tamás (Dunaszerdahely)  következett aki idén váltott korcsoportot. Egy nagyon rutinos Magyar ellenféllel kezdett. Sajnos nem sikerült győznie. Fodor Gergő (Dunaszerdahely) első küzdelmét ipponnal nyerte Ukrán ellenfele ellen. Majd a döntőbbe jutásért a későbbi bajnoktól kapott ki.

Trenčík Nikolas (Keszegfalva) jól kezdett, meg is fogta ellenfelét bordára de nem tudta befejezni, így sajnos nem jutott tovább.

Cserepes Zoltán (Nemesócsa) első küzdelmét ipponnal nyerte, majd a másodikban is ipponnal győzedelmeskedett. A döntőben szépen küzdött, sajnos a győzelemhez nem volt elég. Nagy Róbert (Ekecs) is jól küzdött élete első komoly versenyén. Sajnos győzni nem tudott. Hupian Kristína (Keszegfalva)  első Lengyel ellenfelét kétszer is leütötte sajnos a bírok másképp látták de simán győzött. A döntőben Belga ellenfelét wazarival verte így megérdemelten lett első. Vígh Vivien (Ekecs) is jól kezdett. Sajnos ellenfele négyszer is szabálytalankodott vele szemben de azért győzni tudott. Majd a döntőbe jutásért is győzedelmeskedett. Sajnos a döntőben alul maradt.Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) jól kezdett. Az első menet döntetlen volt, majd a hosszabbításban kapott ki rutinosabb ellenfele ellen. Majd a nehézsúlyú ifi srácok közül Domonkos István (Csallóközaranyos)  következett aki kiválóan küzdött, és simán győzött. A másodikban klubtársával szemben Lovász Miklóssal(Keszegfalva) maradt alul, aki szintén első küzdelmét megnyerve jutott tovább.

Markovics Ádám (Keszegfalva)  első ellenfele egy Fehérorosz srác volt akit ipponnal vert, majd második  Ukrán ellenfelét szintén, majd klubtársát a döntőben wazarival verte így első helyen végzett. Eredmények:

I.helyezettek

Hupian Krisztína – felnőtt női +65kg

Markovics Ádám – Ifi fiú +75 kg

II.helyezettek

Cserepes Zoltán – Junior fiú -60kg

Lovász Miklós – Ifi fiú +75 kg

III. helyezettek

Vígh Vivien – Junior női +60 kg

Domonkos István – Ifi fiú +75 kg

Fodor Gergő – Ifi fiú -55 kg

Klubunk csapatban az előkelő 5. helyen végzet. Ez megint egy kiváló eredmény ilyen erős mezőnyben.

Mindenkinek szívből gratulálunk, azoknak is akik most nem tudtak dobogóra állni. A következő megmérettetés Horvátországban vár a klub harcosaira. 

Sensei Markovics János 3.dan

Club Manager – Seishin Karate Club

hirdetés
Previous articleSelyés diákként az Emberi Jogok kerület olimpiáján
Next articleMagyar fotós készítette a legvarázslatosabb képeket a befagyott Plitvicei-tavakról