HAZA RÉGIÓ 6. Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál – a nagy durranás!

6. Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál – a nagy durranás!

1228
hirdetés

P5235726.previewA kerettörténet szerint az 1594-ben kirobban újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van, és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával nyitja meg a várkaput. Idén a programok május 24-26. között zajlanak.

Helyszín: a tatai Vár és az Eszterházy tér.

Péntek délután: várbéli koszorúzás, kardcsörtető mustra és díszlövésekkel kísért fáklyás felvonulás, katonazenekari találkozó.

Szombaton és vasárnap: látványos csaták (több mint 470 állig felfegyverkezett török és keresztény vitéz küzdelme), a Magyar Honvédség haditechnikai bemutatója, vízi csata, fegyver-és viselet bemutató.

A program idején pipa- és reneszánsz bútortörténeti kiállítás, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, jóféle ételek és italok várják vendégeinket.

A belépő egy napra 600 Ft, két napra 1000 Ft.

Pénteken a szervezők ajándékaként a belépés ingyenes.

Tata Kártyával rendelkezők 50%-os kedvezményben részesülnek. 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes. Jegyek belépéskor, a helyszínen vásárolhatók. Ígérjük, hogy a 2013. május 24-26-án Tatára látogatók most sem maradnak feledhetetlen élmények és hamisítatlan fesztiválhangulat híján!

A fesztivál fővédnöke: Hende Csaba honvédelmi miniszter Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját! További információ: www.tataipatara.hu honlapon, valamint a +36 20-942 3830-as és a 34-380-862 –es telefonszámon, személyesen a tatai Zsigmond Király udvarban (Tata, Ady E. u. 13.)

Részletes program a mellékletben!

 

 

 

 

 

 

 

 tata.hu

Csatolmány Méret
tatai_patara_program_2013.pdf 344.2 KB
hirdetés
Previous articleA DumaFüred idén is lehorgonyoz a Balatonnál
Next articleTehát mégis igaz a hír …