HAZA GAZDASÁG 5000 eurós hozzájárulást hagyott jóvá a kormány az egészségügyi dolgozók számára

5000 eurós hozzájárulást hagyott jóvá a kormány az egészségügyi dolgozók számára

890
hirdetés

5000 eurós stabilizációs hozzájárulást hagyott jóvá hátfőn a kormány az egészségügyi dolgozók számára. Az intézkedés összesen 200 millió eurós költséggel jár. Az egészségügyi dolgozóknak kötelezniük kell magukat arra, hogy három évig a kórházban vagy a mentőszolgálatnál maradnak. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint 39 500 egészségügyi szakember kap támogatást, kivéve az orvosokat.

Kép: illusztráció, Pixabay

„Ezzel világossá tesszük, hogy az egészségügy kulcsfontosságú, a legfontosabb prioritás számunkra” – mondta Heger, és hozzátette, a kormány nemcsak a dolgozói állomány stabilizálásáért és új orvosok felvételéért tesz lépéseket, hanem a kórházak teljes infrastruktúrájának megújításáért is.
A stabilizációs támogatást azoknak az egészségügyi dolgozónak fizetik ki, akik legkésőbb december 31-ig teljesítik a feltételeket.
A kormány utasította Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi minisztert, hogy az év végéig nyújtson be módosító javaslatot, amely alapján stabilizációs juttatás folyósíthatnak a gyermekotthonokban dolgozó egészségügyi személyzet és a kiválasztott szociális intézményekben dolgozó egészségügyi alkalmazottak számára. A szociális intézményekben dolgozó, támogatásban részesülő ápolók és fizioterapeuták száma 3000 fő, ők 4000 euró stabilizációs támogatás kapnának. A gondozók és az alacsonyabb beosztású egészségügyi dolgozók 3000 eurót.

TASR

hirdetés