HAZA RÉGIÓ 3D-s mozi lesz Dél-Komáromban

3D-s mozi lesz Dél-Komáromban

631
hirdetés

mainSajtótájékoztatót tartottak a Jókai mozi belső felújításával és digitalizálásával kapcsolatban január 27-én. Az eseményen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, és dr. Molnár Attila polgármester, akik Hornig Rudolfné és Turi Bálint alpolgármesterekkel és a műszaki osztály vezetőjével tartottak helyszíni bejárást.

A Jókai mozi külseje a városrehabilitációs projektnek köszönhetően már korábban megújult, azonban az a pályázat nem biztosított lehetőséget arra, hogy a filmszínház belső korszerűsítése is megtörténjen. A mozi elavult vetítési technikával dolgozott, így a komáromiak és a határ túloldaláról érkező nézők nem tudták premieridőben megtekinteni a filmeket. Komárom 2013-ban egy sikeres pályázattal, amit az art mozik fejlesztésére írt ki az állam, 10 millió forintot nyert erre a célra.

A Jókai filmszínház kulturális hidat képez Észak- és Dél-Komárom között. A mozi nemcsak a filmnézés élményét nyújtja, hanem meghatározó közösségi helyszín is egy város életében. A fiatalok nyilván örülnek majd annak, hogy 3D-ben és premieridőben tekinthetik meg a filmeket – mondta a sajtótájékoztatón Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A 10 milliós pályázati forráshoz az önkormányzat további jelentős pénzösszeggel járult hozzá, hogy ne csak a korszerű vetítéshez alkalmas műszaki hátteret tudják biztosítani, de megszépüljön a mozi belseje is.

Megújul a teljes fény- és hangtechnika, továbbá új belső burkolatot is kap a mozi. A régi retro érzésre majd csak a teljes tisztításon áteső széksorok emlékeztetnek majd, amelyek cseréjét az anyagi lehetőségek figyelembe vételével egy későbbi időpontban tervezzük. Többször hangsúlyoztam, hogy a könyvtár és a mozi is egyfajta missziós tevékenységet lát el, hiszen a felvidéki magyarság itt nézheti anyanyelvén a filmeket – tette hozzá dr. Molnár Attila polgármester.

A Jókai mozi így most egy időre bezárja kapuit, hogy március második felétől már egy megújult belső térrel és korszerű, 21. századi vetítési technikával várja a filmek szerelmeseit, valamint a színházszerető közönséget.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleA lévai patriótáknak nem volt esélyük Komáromban
Next articleA csehek fele szerint érvényben kell tartani a Benes-dekrétumokat