Kezdőlap SPORT 3. Visegrádi Boksz Liga Komáromban

3. Visegrádi Boksz Liga Komáromban

1096
MEGOSZTÁS

2019. novemer 02.-03.-án az ŠKB Spartak Komárno a nemzetközi Visegrádi Boksz Liga 3. fordulóját rendezte meg a Komáromi Sport csarnok boksz termében. A tornán 4 klub vett részt Csehországból, Szlovákiából/Magyarországról és Lengyelországból. A torna résztvevői: BC Sparta Mikulov, BC 821 Ružinov, KS Bombardier Gdynia és ŠKB Spartak/ kiegészítve magyarországi bokszolókkal. Az ŠKB Spartak képviseletében Horog Tímea, Tóth Nikolett, Jozef Görcs, Jankó Krisztián, Cservenka Robert, Lokár Márk, Tarnócai Mihály és Tibor Béla küzdött.


2019.11.02-én, szombaton a sorsoláson eldőlt, miszerint a verseny első felében a BC Sparta Mikulov és KS Bombardier Gdynia vív meg egymással, míg a verseny második felében az ŠKB Spartak Komárno lép kötelek közé BC 821 Ružinov ellen. Nőknél a 64 kg súlycsoportban Horog Tímea szerzett 2 pontot a csapatnak Marika Gábrišová ellen. 69 kg-ban Tóth Nikolettnek nem volt ellenfele, így küzdelem nélkül szerzett 2 pontot.
A férfiak kategóriában elsőként a 64 kg-os Görcs Jószef lépett kötelek közé Nikolas Bohunický ellen. József rendkívül jól teljesített, a mérkőzés kiegyenlített volt, de az ellenfél jobbnak bizonyult és pontozással legyőzte Józsefet. 69 kg-ban Jankó Krisztián és Kristián Daniel küzdöttek. Mindkét fél részéről szép, technikás mérkőzést láthattunk, mindkét versenyző nagyon keményen küzdött. Azonban a bokszolónk tapasztalatát kihasználva, remek teljesítmény után győzedelmeskedett, újabb két pontot szerezve a Spartak csapatának.
Cservenka Robert és Martin Gruy találkozott 75 kg-ban. Nagyon küzdelmes és kiegyenlített volt a mérkőzés, végül pontozásos győzelemmel az ellenfél győzött. 81 kg-ban az ŠKB színeiben Márk Lokár szerzett újabb 2 pontot, ellenfél nélkül. 91 kg-ban Tarnócai Mihály ellenfele Samuel Berešík volt. Versenyzőnk nagy fölénnyel uralta a mérkőzést, újabb győzelemhez segítve a csapatot. Bélai Tibor lépett ringbe 91+ kg-ban, ellenfele Adam Kristek. Tibor rendkívüli jó mérkőzést mutatott be pontos és kemény ütéseivel. Győzelmével újabb 2 pontot szerezve. Végül 12: 4 pontos aránnyal továbbjutottunk a vasárnapi döntőbe a KS Bombardier Gdynia klub ellen, aki az első szombati mérkőzésen 8-2-re legyőzte a BS Mikulovot. A versenyt gazdagították az 51 kg-os nők bemutató mérkőzései Nicol Ďuríková és Dominika Gábrišová között, mindketten BC Ružinov csapatból. Natalie Kozubykova (BC Mikulov) és Snadna Natalia (KS Gdynia) vívtak 64 kg-ban. A harmadik bemutató mérkőzésen a ŠKB tagjai Erik Sander és Peter Palacka léptek kötelek közé 81 kg-ban.
2019. 11. 03-án vasárnap kemény ellenfél várt ránk a Lengyel KS Bombardier Gdynia csapata. Fölényesen győzedelmeskedett Horog Tímea 64 kg-ban Snadna Nataliaval szemben, 2 pontot szerezve így a csapatnak. A lengyel csapat nem indított versenyzőt 69 kg-ban, így mérkőzés nélkül győzedelmeskedett Tóth Nikolett. A férfiaknál elsőként Görcs József lépett szorítóba Adamiec Patryk ellen. József ismét megmutta, hogy remek formában van és ezúttal fölényes győzelmet aratott. Minden tekintetben jobbnak bizonyult ellenfelénél, színvonalas mérkőzést mutatott be és megérdemelt győzelmet söpörhetett be. 69 kg-ban Jankó Krisztián különösebb nehézség nélkül vette az akadályt Oelrich Dawid ellen, újabb 2 ponttal gazdagítva a csapatot. Cservenka Robert képviseletében kemény ellenfélre talált Roslawski Piotr 75 kg-ban. Cservenka nem bízta a véletlenre és kemény, pontos ütéseivel fölényesen nyerte a mérkőzést. 81kg-ban Márk Lokár ellenfele Smagiel Damian nem jelent meg, így mérkőzés nélkül szerzett pontot. A szintén ellenfél nélkül marad 91kg-os Tarnócai Mihály Lokárhoz hasonlóan szerzett 2 pontot. 91+kg-ban ismét Bélai Tibor lépett kötelek közé Knyba Damian ellen. Mindkét bokszoló nagyszerűen küzdött, kemény, pontos ütéseket mérve a másikra. Rendkívül kiegyenlített küzdelmet láthattunk. Tibor győzelme a 3. körben dőlt el, ahol nem bízta a véletlenre és kemény ütéseivel kiharcolta győzelmét.
A harmadik tornán az ŠKB Spartak 16-0 ponttal kiharcolta az 1. helyet.
A második helyen a BC Ružinov csapata végzett, akik a 3. helyért való küzdelemben megverték BC Mikulov csapatot 8-2-re.
A V4 nemzetközi torna folytatódik 2019. 22. 22.-23.-án Lengyelországban. Köszönet minden ökölvívó rajongónak, aki eljött és szurkolt csapatunknak. Továbbá, köszönet illeti minden bokszolónkat, akár sikerrel jártak, akár nem, hogy részvételükkel hozzájárultak klubunk képviseletéhez ezen a nagyszerű nemzetközi tornán. Ugyancsak köszönet illeti Sárközi János és Lakoczy György edzőket a versenyzők kiváló felkészítéséért. A klub sikeres képviseletében természetesen jelentős szerepet játszik Györfi Roderik, a klub elnöke, Benkoczky Tibor csapatvezető és Bodoki Péter a klub sportmenedzsere.

ŠKB Spartak Komárno

hirdetés