HAZA HÍR-MIX 25. Komáromi Napok: Edda, Charlie, P-Mobil, Neoton, Csík zenekar és még sok...

25. Komáromi Napok: Edda, Charlie, P-Mobil, Neoton, Csík zenekar és még sok más

945
hirdetés

IMG_0126

Ma délelőtt a komáromi városházán, sajtótájékoztatón ismertették az idei, immár 25. Komáromi Napok főbb műsorait, fellépőit. Csaknem 100 különböző program várja a szórakozni-kikapcsolódni vágyókat a Duna mindkét partján április 26-a és május 1-e között.

Felvezetés és a fesztivál ünnepélyes megnyitója díjkiosztókkal 

A Komáromi Napok felvezetése, különböző kiegészítő programokkal – hadijáték a Monostori Erődben, történész konferencia, néhány színházi előadás, Csárda Túra (kerékpáros rendezvény), kiállításmegnyitók stb. – már  április 22-től (péntek) megkezdődnek.

Az ünnepélyes megnyitóra ezúttal Dél-Komáromban kerül sor, 26-án, a kora délutáni órákban. Az ünnepélyes, közös testületi ülés keretében kiosztják a két város kitüntetéseit (Pro Urbe, díszpolgári, és polgármesteri díjakat).

A programok ettől a naptól kezdve egyre sűrűsödnek, az igazi fesztiválhangulat csütörtöktől (április 28-a) kezdődik, és május elsején, vasárnap csúcsosodik ki. A fesztivált tűzijáték zárja majd, amelyet az északi városrészben rendeznek meg.

De nézzük a lényeget: mire bulizhatunk? 

Dél-Komárom: 

 • A programsorozat nagyszínpadán, a Jókai Ligetben a Kayser Zenei Fesztivál keretében koncertet ad többek között az Edda Művek, Keresztes Ildikó, a Korál, a Honeybeast, a Back II. Black, a P. Mobil, vagy a Neoton.
 • A Kisszínpadon mások mellett játszik majd nekünk a Hősök, a Kelemen Kabátban, a Mystery Gang, a Firkin, és a Children of Distance.
 • A Borudvar jazz, folk és népzenével várja a műfaj szerelmeseit…,
 • … míg a keményebb zenék hívei a Zúzdaplaccon találhatnak megfelelő szórakozásra.
 • Újdonság lesz a Diszkósátor ahol helyi, valamint országosan ismert DJ-k pakolják majd a korongokat. Eddig a Jókai Liget környékén élők pihenése érdekében legkésőbb éjjel egy órakor be kellett fejezni a mulatozást – a Diszkósátorban azonban akár hajnalig is jól érezhetjük magunkat.

A Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház ebben az esztendőben is új darabbal készül az eseményre!

Észak-Komárom: 

(Az észak-komáromi program összeállításánál az volt az alapelv, hogy minél több komáromi és környékbeli zenész, előadó, borász, stb. kapjon teret.)

 • A Klapka-téren koncertet ad többek közt Charlie, a Csík zenekar, Fábián Juli és Zoohacker, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, valamint Petra Brönerová és együttese.
 • A komáromi zenekarok közül a Divided by Zero, a Spliff 447 és az Aylen’s Fall zenél.
 • Az emlékzenekarok közül pedig a Szécsi Pál, az Iron Maiden és az Elán Forever emlékzenekar lép fel.
 • A Borok utcájában, ahol a hagyományokhoz híven a környék borászai, valamint egy vendég régió (Tokaj) mutatkozik be, többek közt találkozhatunk a Zseb együttessel (Zsapka-Emmer-Benkó trió), Kovács József és népi zenekarával, a Dunajícek együttessel, valamint a Farkas a Mézes a Németh meg a Bob zenekarral.
 • A Népművészet ünnepén (Tiszti pavilon udvara) ott lesz Korpás Éva, a Szőttes, valamint Pál István “Szalonna” és bandája.
 • Az Öregvár-napon Écsy Gyöngyivel, a Sereghy törzs lovas-íjászaival, a Csavar Színházzal valamint Kátay Zoltánnal és az igricekkel is találkozhatunk.

Fontos tudnivaló lehet, hogy ezúttal az egész Nádor utcán lehet majd korzózni, sétálgatni, ismerősökkel találkozni, beszélgetni.

Ezen kívül természetesen megrendezésre kerülnek az immár hagyományos programok is, például a Veterán autók felvonulása, a kötélhúzó verseny a két Komárom között (amelyen részt vesz Fekete László, Magyarország egyik legnépszerűbb erős embere), ismét retteghetünk a Rettegés éjszakáján. Lesz motoros felvonulás és persze futóverseny is.

A futóversenyre érdemes pár mondatot szánni: immár 42. alkalommal kerül megrendezésre ez az egyedülálló verseny, mintegy 800 emberre számítanak a szervezők. Idén először online is lehet jelentkezni a versenyre, amelyen híres sportolók, közéleti személyiségek is részt vesznek majd. Hogy csak pár nevet említsünk: természetesen ott lesz Szőnyi Ferenc komáromi ultratriatlonista, de Kovács “Koko” István is.

Az esemény kísérőrendezvénye a Monostori erődben zajló Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét.

A részletes, immár órára pontos program legkésőbb jövő hét elejére lesz ismeretes. A két város ismét közös programfüzetet ad ki (ugyanolyan hajtogathatós lesz, mint tavaly). A programfüzetek a fesztivál előtt 5-6 nappal kerülnek majd ingyenesen a postaládákba.

sziakomarom.sk / dunataj.sk

hirdetés
Previous articleMi lesz, ha bezárják a Speciális Alapiskolát Komáromban?
Next articleAjándék út Prágába történelmi visszatekintéssel, avagy Selye gimisek Prágában