hirdetés:
rolo


mu

hirdetés

hirdetés WELL

hirdetés

  • Itt az ősz! : Az almatermés betegségei szüret idején A jó minőségű alma megtermelése és kiváló tulajdonságainak m...

hirdetés flp logo 180x150

Dunataj.sk is gold certified

Pocitadlo.sk

Csillagászati naptár 2017-re

Immár a 30. évfolyamában lépett 

astronaptarAz ógyallai Szlovák Központi Csillagvizsgáló gazdag kiadói tevékenységének keretében évtizedek óta rendszeresen megjelenteti szép kivitelezésű csillagászati falinaptárát, amely kelendő mind az amatőr csillagászok, mind pedig a csillagászat iránt érdeklődők körében.

A hagyományosan fekvő formátumú naptárat ez alkalommal is páratlanul érdekes színes és fekete-fehér fényképek illusztrálják. Ez alkalommal a Plútó és holdja, a Cháron a naptár „sztárja”, amelyekről a közelmúltban a New Horizons szonda nagy felbontású, kiváló felvételeket készített. Hasonlóképpen, mint a korábbi naptárakban, az ideiben is megtalálhatók a jelentősebb évfordulók, amelyek a legismertebb csillagászokhoz fűződnek, továbbá a napi megfigyeléseket elősegítő emlékeztetők, különös tekintettel a Napra, a Holdra és naprendszerünk bolygóira. A naptárat, amely korábban számos hazai elismerést kapott, ez alkalommal is a legfontosabb csillagászati évfordulókat tartalmazó rész zárja. A 2200-as példányszámban megjelent naptárat, amely immár a harmincadik évfolyamába lépett, ez alkalommal is Ladislav Druga szerkesztette, aki számos csillagászati szakkönyv és ismeretterjesztő munka szerzője. A naptár megrendelhető, illetve beszerezhető az ógyallai csillagvizsgálóban.

(németh)

DUNATÁJ HETILAP 45/2016

Hozzászólok

Ezeket a HTML tagokat használhatja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>