Kezdőlap BELFÖLD Budapesti emlékünnepségen vesz részt Andrej Kiska

Budapesti emlékünnepségen vesz részt Andrej Kiska

9
MEGOSZTÁS

Andrej Kiska újonnan megválasztott köztársasági elnök Áder János magyar köztársasági elnök meghívására beavatása után egy nappal, június 16-án Budapestre látogat. Kiska a magyar fővárosban a magyarországi demokratikus társadalmi változások 25. évfordulója tiszteletére szervezett emlékünnepségen vesz részt.
Elena Bianchi, a köztársasági elnöki iroda sajtóosztályának dolgozója szerint a szóban forgó találkozó annak a rendezvénysorozatnak a része, amely során a V4-es tagországok a német államfővel találkoztak.
A budapesti program részeként a V4-es államfők és a német államfő közösen részt vesznek az 1956-os forradalom és szabadságharc politikai áldozatainak sírjainál tartott emlékünnepségen, ellátogatnak a Terror Házába, ahol megtekinthetik a 20. századi diktatúrák áldozataira emlékeztető kiállítást, majd munkaebéden vesznek részt.
Andrej Kiska Bronislaw Komorowský lengyel, illetve Áder János magyar államfő közt kétoldalú találkozókra is sor kerül. A program részét képezi a Miloš Zeman cseh és Joachim Gauck német államfővel tervezett nem formális találkozó is.

dé, Felvidék.ma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here