hirdetés:
rolo


mu

hirdetés

hirdetés WELL

hirdetés

  • Itt az ősz! : Az almatermés betegségei szüret idején A jó minőségű alma megtermelése és kiváló tulajdonságainak m...

hirdetés flp logo 180x150

Dunataj.sk is gold certified

Pocitadlo.sk

A templomfosztogató nem kímélte Szent Antal szobrát sem

A karácsonyt megelőző hétvégen betörtek az  ógyallai Szent László római katolikus plébániatemplomba. A betörő akadálytalanul jutott az épület előterébe, majd az ott található üveges ajtó ablakát kitörte. Így hozzá tudott férni a belülről elreteszelt zárhoz.

szent-antal

A templomban az volt az első dolga, hogy letépte a faoszlopra erősített fémperselyt, amelyben a karácsonyi díszítésre gyűjtöttek adományokat. Kivette belőle a már összegyűlt mintegy 300 eurót, majd az üres perselyt a földre hajította, a padsorok közé. Ezután a falra erősített, fából készült, Szent Antal szobrával ellátott perselyt szakította le. Letörte az ajtaját, és innen is kivette az adományokat – nem tudni, pontosan mennyi pénz gyűlt már össze benne –, de egyes vélemények szerint tartalma meghaladhatta a 200 eurót. Nagy valószínűség szerint a rendőrség forró nyomon kezdhette meg a nyomozást, ugyanis a rablást követő 1-2 órán belül kiderült a bűncselekmény. A helyszínelés során a rendőrségnek sikerült különféle biológiai nyomokat is rögzítenie. Egyes vélemények szerint az ógyallai rablók azonosak voltak a komáromi templom fosztogatóival. A tettesek a betörésért és a templomi kegytárgyak megsértéséért háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

DUNATÁJ HETILAP 1/2017

Hozzászólok

Ezeket a HTML tagokat használhatja

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>